De bezorgdheid over onze aarde, de afhankelijkheid van de natuur houden mij sterk bezig. Het wordt steeds moeilijker je te verhouden tot dat landschap dat continu aan verandering onderhevig is als gevolg van menselijk ingrijpen. De liefde voor de natuur en het onbegrip voor die onmenselijke grote kassen, kwekerijen en industrieterreinen. Door een andere manier van kijken vind ik de verbondenheid met het landschap weer terug. De harmonie (menselijke maat) en tegenstelling die in het landschap mag en zal blijven.

De verscheidenheid van de mens en zijn verschillende situaties zijn voor mij aanknopingspunten om werk te maken. De kwetsbare mens in zijn diversiteit beroert mij. De oudere mens (“ Soms duurt het lang hé … de tijd” 2012), de vluchteling ( Shame1, Buul 2017), de wachtende mens (IC 2008), mijn dierbaren (Emmy, nt-5, Loving fight) en ikzelf en mijn emigratie naar België (Voorbij Antwerpen 2009), wonen in een ander land met verschillende talen en culturen.

Tijdens de Corona periode (2020) zijn o.a. de volgende werken ontstaan: De drie ramen, Corona mijmeringen en Corona leporello.

Technieken en materialen

In mijn werk lopen zowel technieken en materialen als formaten sterk uiteen.

De materiaal keuze ontstaat geleidelijk naar aanleiding van materiaalexperimenten volgend op een idee. De materialen en technieken die ik zoek, moeten passen bij het karakter van de verschillende elementen in het beeld waardoor de inhoud van het werk versterkt wordt. Het werk bestaat o.a. uit installaties, projecties, video’s, foto’s, tekeningen/beelden in krijt, grafiet en verf.