’T Hof Ten Broucke is een oude vierkantshoeve gelegen in het golvende landschap van Sint-Maria-Horebeke, in het hart van de Vlaamse Ardennen. De oudste vermeldingen van het kleine dorpje gaan terug tot 1090, toen men over Horenbecca sprak, komende van ‘hurnjon’ (hoogland) en ‘baki’ (beek). Deze hoeve, met huis en schuren, paardenstal en binnenkoer, weiden en boomgaard, is de perfecte locatie voor een eerste editie van de groepsexpositie ‘BUUL’. De locatie geworteld in de weerbarstige Vlaamse grond, de kunstenaars geworteld in zichzelf.

Wat betekent het hebben van een huis in onze huidige maatschappij vol nomaden? Wat betekent een thuis als plek om te wonen, als plek in de maatschappij, als het zich natuurlijk bewegen in een omgeving met gelijkgezinden, die je levensstijl accepteren en je toelaten je te ontplooien, een plek zonder angst?

Buul is een Somalisch woord en vertaalt zich als nest maar ook als lodge, herberg, huis. Tien kunstenaars gingen de uitdaging aan. Hun onderzoek resulteerde in een rijk geschakeerde tentoonstelling in en rond de vierkantshoeve.

De deelnemende kunstenaars zijn Ann Vander Roost, Chantal Pollier, Els Van Poucke, Fleepp, Kaya Jakovits, K.Kwartsman, Meyke de Leeuw, Peter Lein, Thomas Eggermont en Valentina Lari.

Op 5 mei zal de tentoonstelling feestelijk geopend worden, met een inleidende lezing door Koen Willems, psychiater. Fleepp brengt daarna een live soundscape.

De tentoonstelling loopt van 5 mei tot en met 14 mei 2017 en is te bezoeken op 6, 7, 13 en 14 mei tussen 13u en 20u.

We hopen u met velen te mogen verwelkomen.

‘T Hof Ten Broucke – BUUL groepstentoonstelling
Hessestraat 2
B- 9667 Horebeke

www.facebook.com/buulexpo