De tentoonstelling ‘Resten’ toont kunstwerken die het verstrijken van de tijd verbeelden.

Ze behandelt thema’s als verval, bewaren en herinneren. De impact van de tijd op het lichaam, architectuur en onze herinnering vormen een rode draad. Het werk van 16 kunstenaars wordt gepresenteerd in het indrukwekkend kader van de ontwijde Sint-Franciscuskerk in Menen. Je kan op ‘Resten’ onder meer grafische prenten van de 18de Eeuwse architect en graficus Giovanni Battista Piranesi ontdekken. Verder is er enkel werk van hedendaagse kunstenaars te zien. De tentoonstelling omvat onder meer relicten, installaties, grafisch werk, fotografie, schilderijen, tekeningen en video’s. De kunstwerken treden vaak in dialoog met de kerk en haar gelaagde geschiedenis.

 

Mijn installaties “De werkelijkheid” I – II zullen in de kerk te zien zijn.

De mens reist tegenwoordig de wereld rond waarbij er miljarden beelden verzameld worden. Beelden van wat ze gezien en beleefd hebben, die wereldwijd  gedeeld worden. Ik kreeg honderden voor mij onbekende dia’s in mijn bezit. Een aantal van deze dia’s heb ik bewerkt, vernieuwd, vervormd zodat het mijn beelden zijn geworden. Daarna afgedrukt op sheets nam 18×13 cm en met naalden in de muur geprikt. Het zijn dus andermans beelden die ik tot mijn wereld gemaakt heb. Door ze te belichten ontstaat er een dubbel beeld, waarmee ik laat zien, dat iedereen een ander beeld heeft van ”de werkelijkheid”. De geprojecteerde en bewerkte dia’s (De werkelijkheid II)

 

Curator: Chantal Pollier

Met kunstwerken van: Alexi Williams, Chantal Pollier, Chantal Van Rijt, Cindy Wright, Colin H. Van Eeckhout & Aline Gorsen, Danielle Van Zadelhoff, Giovanni Battista Piranesi, Giuseppe Licari, Ilse Roman, Karen Vermeren, Katleen Vinck, Meyke De Leeuw, Nathalie Odette, Paulina Surys, Stefaan Temmerman en Valentina Lari.

Van 16 april tot en met 30 mei

Sint-Franciscuskerk, Ieperstraat 30 Menen

Op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18u

Gratis